Twitter Facebook

Végzős dramaturgok 2015

Sorozatunkban az idén 150 esztendős Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2015-ben, Forgách András és Radnai Annamária osztályában végző színházi dramaturgokat mutatjuk be.

Dramaturgok
Félelem és bátorság
2015. június 12., 19:07

Zsigó Anna kedvenc létállapota az utazás, kedvenc témája a női szubjektivitás, és a színház jövőjét a közösségi színházcsinálásban látja. Ivanyos Ambrus darabokat és filmforgatókönyveket írt, előadást készített, fordított, és szerinte a színház jövője megjósolhatatlan.

(tovább)
Igazmondó juhász, a színház Habony Árpádja
2015. június 5., 19:07

Kelemen Kristófot az írás és a rendezés is foglalkoztatja, szerinte meg kell érteni, hogy az emberek jó része pénzre és jakuzzira vágyik. Thury Gábor Németországba szerződik két évre, érdeklődik az interaktív színházi formák és a fordítás iránt.

(tovább)
Furcsa dolgok és indirekt interaktivitás
2015. május 29., 19:07

Nagy Orsolya a minimalista színházat szereti, ahol a töredékekből mi magunk hozunk létre egészet, és a báb iránt érdeklődik, Bíró Bence számára a színház a „rituális összelélegeztetés művészete”, és a színházpedagógia felé kacsingat.

(tovább)
Színház mint fórum, drámaépítés és nó
2015. május 22., 19:07

Oláh Kriszta olyan színházban gondolkodik, amelyik határozottan szól hozzá a mindennapjainkhoz, Cseh Dávid pedig azt meséli el, hogyan fér meg benne egymás mellett a színházi munka, a színházelmélet és a japán kultúra.

(tovább)
Fekete Ádám az Aurórában
Magány és függetlenség
2015. május 15., 19:07

Fekete Ádám szerzőként, műfordítóként, dramaturgként, színészként és már rendezőként is bemutatkozott, és jelenleg is több produkcióban dolgozik. Most elmondja, hogy a zenekritika és Tom Waits közé hogyan fér bele egy egyetem és ez a rengeteg munka.

(tovább)
Személyközi kapcsolatok
2015. május 8., 19:07

Cserne Klára, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős dramaturgja függésről, szabadságról és arról is beszél, mit gondol a 21. századi színházról, és miért nem kapcsoltatná ki a nézőkkel a mobiltelefonjukat.

(tovább)