Twitter Facebook

Szputnyik Hajózási Társaság - Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet - Labor

1117 Budapest, Kőrösy József utca 17.


Következő előadások

Futó előadások

Színpadon

Elérhetőségek

Cím1117 Budapest, Kőrösy József utca 17.
Telefon1/209 4014
Fax
E-mailjegy@szputnyik.com
Honlaphttp://www.szputnyik.com

Hírek

Faust I. - Máté Gábor
Schilling Faustja a színikritikusok favoritja
2015. augusztus 4., 12:30

A Színházi Kritikusok Céhe idén 35. alkalommal nyújtja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját – szeptember 20-án a Trafóban. A céh közleménye alapján a jelöltek listájába adunk betekintést.

(tovább)
A heilbronni Katica
9. nap - Posztpéntek
2015. június 13., 14:00

Mivel már a reggeli órákban széltében-hosszában bejárták a magyar sajtót az előző esti Bánk bánon történtek, joggal merülhetett fel bennünk, hogy ez a nap sem elsősorban a szakmai aspektusokról szól majd. Dicsuk Dániel írása.

(tovább)
A heilbronni Katica - Bach Kata és Pető Kata
1. nap - Megszívtuk a békepipát
2015. június 5., 14:00

Mára már tudjuk, hogy a tavalyi POSzT viszonylagos csendessége nem a békepipa ősi szertartása, csak egy sima cigarettaszünet volt az árokparton – jó magyar szokás szerint az ásókra támaszkodva. Török Ákos írása.

(tovább)
Bodó Viktor, Vajdai Vilmos
Óver dózissal búcsúzik a Szputnyik
2015. április 23., 11:30

Óver dózis címmel Szputnyik-temető, TÁP-támogató bankettet tartanak május 2-án az A38-on. A búcsút keserédesnek szánják, sok fellépő vendégszínésszel, filmvetítéssel és más meglepetésprogramokkal.

(tovább)
Ez a hely - Kulka János
7 plusz 7 (2015. április 6-április 12.)
2015. április 5., 19:07

7 ajánlat hétfőtől hétfőig, a hét 7 napjára, 7 vagy több pontot kapott előadásokból. A 7 óra 7 jövő heti ajánlója a hét utolsó napján, este 7 óra 7 perckor.

(tovább)
Plakát
JÁTÉK - Nyerjen jegyet a Koldusoperára! LEZÁRVA
2015. március 12., 18:00

A Vígszínház és a Szputnyik Hajózási Társaság legutóbbi közös produkciója, A revizor után újabb bemutatóra készül a két társulat. Ezúttal Kurt Weill és Bertolt Brecht legendás hírű darabja, a Koldusopera kerül bemutatásra a Vígszínházban, Bodó Viktor rendezésében, március 14-én.

(tovább)
A heilbronni Katica
Kihirdették az idei POSZT versenyprogramját
2015. március 9., 15:30

Az idén a legjobbnak ítélt előadások kiválasztására a Magyar Teátrumi Társaság Balogh Tibor színikritikus, dramaturgot, a Magyar Színházi Társaság pedig Perényi Balázs drámatanár, rendezőt delegálta.

(tovább)
A Szputnyik újra a Vígszínházban próbál
2015. február 25., 14:00

Egy évvel A revizor bemutatója után Bodó Viktor és a Szputnyik újra meghívást kapott a Vígszínházba a Koldusoperán dolgoznak, amelyben a feloszlás előtt, utolsó közös munkaként a Szputnyik teljes társulata részt vesz.

(tovább)
Szputnyik Társulat
A Szputnyik közleménye: Vége.
2015. február 17., 15:00

A TÁP Színház négy nappal korábban kiadott felhívására ma közleményben reagált a Szputnyik Hajózási Társaság. Megköszönve az értük való kiállást a társulat tagjai megerősítik, hogy döntésük végleges: a Szputnyik megszűnik.

(tovább)
Vajdai Vilmos
A TÁP Színház visszavonta a felhívását
2015. február 16., 16:00

Vajdai Vilmos egy interjúban elmondta, hogy minden jó szándék ellenére valószínűleg nem volt jó ötlet gyűjtést szervezni a Szputnyik megmentéséért, és erről éppen Bodó Viktor, a társulat vezetője győzte meg őt.

(tovább)
Szputnyik Társulat
Színházak a Szputnyikért
2015. február 13., 18:45

A Szputnyik Hajózási Társaság megszűnésének bejelentésére reagálva felhívást tett közzé a TÁP Színház, amelyet teljes terjedelemben közlünk.

(tovább)
akezdetvége - Hajduk Károly és Jankovics Péter
A Szputnyikot is bedarálták
2015. február 9., 17:30

Nem egészen két hete még a Szputnyik színházi nevelési szekciójára utalva azt kérdeztük, hogy mi minden fér bele egy mentőcsónakba. Mára kiderült, hogy maga a Szputnyik Hajózási Társaság nem. Befejezi működését Bodó Viktor társulata.

(tovább)
Szociopoly - Jaskó Bálint
Szputnyik - Mi minden fér egy mentőcsónakba?
2015. január 28., 17:00

A Szputnyik Hajózási Társaságon belül ebben az évadban indult el a Mentőcsónak Egység, ahol olyan előadások jönnek létre, amelyek kifejezetten társadalmi problémákat vizsgálnak. Idén a mélyszegénység, illetve az előítéletesség és a rasszizmus kérdéseit járják körül.

(tovább)
Szociopoly - Jaskó Bálint
Szociopoly - társasjáték felnőtteknek a Jurányiban
2015. január 17., 16:30

Több mint húsz osztálytermi előadás után most felnőtteket vár a Szputnyik Mentőcsónak Egysége és a „GYERE” Gyerekesély Egyesület közös színházi társasjátéka januárban és februárban összesen három alkalommal a Jurányiban.

(tovább)
„Karesz, nem jössz a Szputnyikba? Még pont van egy hely.”
2015. január 15., 16:30

Hajduk Károllyal a stúdiós éveiről, a Katona József Színház radiátorához fűződő szerelméről és persze a Jurányiban futó előadásairól, így a január 17-én bemutatásra kerülő A heilbronni Katicáról is beszélgettünk.

(tovább)
A heilbronni Katica bemutatójára készül a Szputnyik
2015. január 9., 21:00

Kovács D. Dániel rendező a Baal és akezdetvége után A heilbronni Katicát próbálja a Szputnyik Hajózási Társaság színészeivel. A bemutatóra január 17-én kerül sor a Jurányiban, Kurta Nikével a főszerepben.

(tovább)
Szorul a hurok - Takács Kati, Balikó Tamás
2014 legfontosabb 40 előadása - 4/1.
2014. december 28., 17:00

Hogy miért fontos egy előadás? Mert érdemes rá odafigyelni. Mert jó, mert tehetséges, mert hozzánk, rólunk és velünk szól. Mert segít fontos kérdéseket feltenni, és hagyja azokat megválaszolni. Mert egyedi. Íme, kronologikus sorrendben az általunk látottakból az első tíz !

(tovább)
Musik, musikk, musique - Jordán Adél
Dalok a bejgli alá
2014. december 23., 11:45

Rágja magát, hogy miért kell ma dolgozni, miközben holnap már szenteste, és még meg sem sütötte a bejglit, meg sem vette a fát? Hallgasson meg inkább 7 remek dalt a karácsonyhoz kapcsolva, remek színészektől!

(tovább)
A Szputnyik Hajózási Társaság Kleist Heilbronni Katicáját próbálja
2014. december 16., 11:00

Néhány nap múlva itt a Baal bemutatója, amit Németország után a Jurányiban láthat a közönség, és a társulat már is új munkába kezdett. Egy nagy történelmi lovagdrámát készítenek. Beszámolót olvashatnak a Heilbronni Katica olvasópróbájáról.

(tovább)
A Szputnyik Hajózási Társaság Mentőcsónak Egysége önkénteseket keres
2014. december 12., 16:30

A Szputnyik Hajózási Társaság évek óta foglalkozik színházi neveléssel. Először 2012-ben készített diákoknak osztályterem színházi előadást, ez volt az Antigoné, ezt követte a Pirézek című tantermi előadás a MU Színházzal koprodukcióban.

(tovább)
Németország után a Jurányiban látható a Baal
2014. december 9., 18:30

November 27-én és 28-án Braunschweig-ben, a Fast Forward 2014 Fesztiválon mutatkozott be Kovács D. Dániel rendezésében Bertolt Brecht Baal című előadása. Decembertől a Jurányiban láthatja a közönség.

(tovább)
A csemegepultos naplója - Ötvös András
Nélkülözések - Kortárs Drámafesztivál V.
2014. december 7., 14:00

A fesztivál kilencedik napja a rezsi be nem fizetésének sokkjától a fesztiválklubbeli italok befizetéséig tartott, amiből végül kimaradt a Bárkibármikor, de benne volt többek között egy csemegepultos szellemes naplója és a szinkrontolmácsolás jó és sötétebb oldala.

(tovább)
Kortárs Drámafesztivál Budapest / Contemporary Drama Festival Budapest
A Kortárs Drámafesztivál programjáról
2014. november 21., 18:30

A november 28. és december 8. között zajló 12. Kortárs Drámafesztivál a szemleprogram előadásain kívül számos egyéb programot is kínál a kortárs színház iránt érdeklődőknek.

(tovább)
akezdetvége - Jankovics Péter, Pető Kata, Hajduk Károly
Nyitottabbak az emberek a valószínűtlenre
2014. október 29., 18:30

Sean O’Casey akezdetvége című darabját mutatja be a Szputnyik társulata október 31-én a Jurányi Kamaratermében. Az előadás rendezője, Kovács D. Dániel a darabról és a próbafolyamatról mesél.

(tovább)
Motel - Rainer-Micsinyei Nóra, Stefan Suske, Evi Kehrstephan
Ma Grazban, egy hét múlva a Jurányiban tart bemutatót a Szputnyik
2014. október 24., 15:00

Bodó Viktor szeptember eleje óta ismét Grazban dolgozik. Vinnai Andrással közösen írt Motel című darabját állítja színpadra. A társulat itthon maradt része Sean O’Casey akezdetvége című darabját viszi színre Kovács D. Dániel rendezésében a Jurányiban.

(tovább)
Titkaink - Pelva Gábor, Póta György, Friedenthal Zoltán, Csákányi Eszter, Pintér Béla, Szamosi Zsófia, Thuróczy Szabolcs, ülnek: Enyedi Éva, Stefanovics Angéla
A Titkaink a legjobb előadás a kritikusok szerint
2014. szeptember 21., 22:20

A Trafóban megrendezett gálaesten adták át a Színikritikusok Díja 2014. évi elismeréseit. A legjobb női főszereplő díját Szandtner Anna, a legjobb férfi főszereplő elismerését Fodor Tamás kapta.

(tovább)
Vígszínház
Kezdődik az évad a Vígszínházban – 12 bemutató a szezonban
2014. szeptember 12., 16:00

Kezdődik az évad a Vígszínházban: az idén 12 bemutatót, köztük Bulgakov, Shakespeare, Brecht, Goldoni, Molnár Ferenc és Spiró György műveit láthatja a közönség.

(tovább)
Szputnyik Társulat
Évadkezdés a Szputnyiknál
2014. szeptember 12., 15:00

Koldusopera, Sean O’Casey-bohózat, Heilbronni Katica, Vinnai Motelje, helyszínspecifikus előadás, színházi nevelés – többek közt ez jellemzi a Szputnyik 2014-2015-ös évadát.

(tovább)
Kulcsár Viktória: „Az elsődleges célunk, hogy talpon maradjunk”
2014. szeptember 11., 12:10

A kevesebb forrás jut idén a Jurányi Inkubátorház működésére, amelyet a ház a funkcióinak egyensúlyba állításával készül kezelni. Havi 20-25 előadás és megújult kávézó is várja a közönséget. Kulcsár Viktória, a FÜGE elnöke beszélt a tervekről.

(tovább)
A revizor
A pilseni Nemzetközi Színházi Fesztiválon vendégszerepel a Vígszínház
2014. szeptember 9., 15:30

A Vígszínház A revizor című előadásával nyitják meg szerda este a pilseni Nemzetközi Színházi Fesztivált, és Pilsen új színházépületét, a Nové divadlót.

(tovább)
Szociopoly olvasópróba
Szociopoly – Interaktív színházi társasjáték a Szputnyikkal
2014. szeptember 3., 20:00

A Szociopoly egy interaktív színházi társasjáték, a Szputnyik Mentőcsónak és a „GYERE” Gyerekesély Egyesület közös produkciója, amelyet először diákokkal, október 3-án játszik a Mentőcsónak Egység.

(tovább)
Máthé Zsolt
Máthé Zsolt: Együtt a bonyodalmak felé
2014. augusztus 14., 11:00

STEREO Akt és a Szputnyik Hajózási Társaság Leselkedők című darabját mutatja be a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház kertjében augusztus 21-én, csütörtökön este. Máthé Zsolt, a produkció szöveg- és dalszövegírója mesélt az előadásról.

(tovább)
Nyilvános a Színikritikusok Díja idei várományosainak névsora
2014. július 28., 18:30

A Színházi Kritikusok Céhe idén szeptember 21-én, 34. alkalommal nyújtja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját.

(tovább)
Leselkedők – Szputnyik bemutató a Jurányiban
2014. július 17., 13:00

STEREO Akt és a Szputnyik Hajózási Társaság Leselkedők című darabját mutatja be a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház kertjében augusztus 21-én, csütörtökön este. A produkció rendezője Boross Martin.

(tovább)
Vígszínház
Eszenyi: kiemelkedően sikeres évadot zárt a Vígszínház
2014. június 16., 16:15

Kiemelkedően sikeresnek értékelte a Vígszínház idei évadát Eszenyi Enikő igazgató a hétfői évadzáró társulati ülésen, amelyen ismertette a jövő szezon bemutatóit is. Mint elmondta, a 2014/2015-ös évad a remekművek évada lesz.

(tovább)
Opera ultima
POSZT-győztesek: a határontúl és Budapest mindent vitt
2014. június 14., 20:00

A POSZT 2014-es díjazottjai között továbbra is Budapest és a határon túl dominál. Az Opera ultima lett a legjobb előadás, a Fényevők kapta a legjobb rendezés díját, ezen kívül A képzelt beteg és az I. Erzsébet vitt haza több elismerést.

(tovább)
POSZT-blog, 8. nap: Intellektuális vérfürdő
2014. június 13., 12:07

Mai bejegyzésünk ismét a színházi nevelés témája köré összpontosul, amely parázs vitáknak adott helyet a POSZT nyolcadik napján. Kocsmától a kerekasztalig.

(tovább)
POSZT-blog, 7. nap: Lakatoljuk ide a színházat!
2014. június 12., 12:07

Mikor van értelme és miért forradalmat csinálni? Miért necces az, ha a színpadon gyilkolni akarunk? Miért nem azonos a művészet időtlensége a színművészet lelakatolásával? POSZT, hetedik nap.

(tovább)
Színházi nevelési blokk a POSZT-on
2014. június 5., 17:00

Az ifjúság megszólítására szükség van, nem vitás. De hogyan kell csinálni? Egyáltalán mi a cél: színházra nevelés vagy színházzal nevelés? Módszerek, ötletek, modellek – 6 nap 6 délutánján a XIV. Pécsi Országos Színházi Találkozón.

(tovább)
Hoffer Károly a VII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúági Színházi Biennálé 2014-es díjátadóján
Üveghegy-díj az Ady/Petőfiért és a Semmiért
2014. május 10., 22:00

Szombaton este adták át a VII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé díjait. Üveghegy-díjas lett a Pont, pont, vesszőcske és a Kolibri, a Boribon és Annipanni, a Semmiért a Budapest Bábszínház és az Ady/Petőfi alkotói gárdája.

(tovább)
Csaknem 50 előadás a gyermek- és ifjúsági színházi biennálén Kaposváron
2014. május 3., 14:00

Csaknem félszáz előadást láthatnak az érdeklődők Kaposváron az idei, hétfőn kezdődő ötnapos ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén.

(tovább)
POSZT
POSZT – Gyorsan fogynak a versenyelőadások belépői
2014. április 18., 13:00

Nagy az érdeklődés a június 5. és 14. között sorra kerülő 14. Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramja iránt: a tizenhárom darab huszonhat előadásából ötre már az első két nap alatt elfogytak a jegyek.

(tovább)
Kész a III. Tantermi Színházi Szemle versenyprogramja
2014. április 17., 11:40

A III. Tantermi Színházi Projektre benyújtott versenymunkák értékelését követően a zsűri meghozta döntését és kiválasztotta azt a 28 programot, amelyek bemutatkozhatnak a III. Tantermi Színházi Szemlén.

(tovább)
Diótörő
Tizenegy teátrum a Pécsi Családi Színházi Fesztiválon
2014. március 31., 16:40

Tizenegy hazai teátrum tizenhárom produkcióját kínálja a közönségnek a második Pécsi Családi Színházi Fesztivál, amelyet május 27. és június 2. között a Pécsi Országos Színházi Találkozó felvezetéseként rendeznek meg.

(tovább)
Ady / Petőfi
Ady / Petőfi: rendhagyó irodalomóra Závada Péterrel
2014. március 26., 17:30

A Nézőművészeti Kft és a Manna közös előadása, az Ady/Petőfi április 2-án nem szokványos személyességgel hozza közel a fiatalokhoz nagyjaink hétköznapi problémáit, életét.

(tovább)
Máté Gábor, Rubina Möhring, Csáki Judit és Mattyasovszky Bence
A magyar színházak helyzetéről tartottak vitaestet Bécsben
2014. március 17., 11:00

A magyarországi független és az állami színházak helyzetéről, a politika és a kultúra kapcsolatáról tartottak pódiumbeszélgetést vasárnap Bécsben, az osztrák Burgtheater szervezésében.

(tovább)
Burgtheater
„Ítélkezni a hivatalos vizsgálatok lezárultáig nem szeretnénk”
2014. március 13., 23:40

„(…) meghívott előadásainkkal részt veszünk a Szene Ungarn fesztiválon.” – A Forte Társulat, a Pintér Béla és Társulata, a Katona József Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság közleménye.

(tovább)
Burgtheater
Magyarország Fesztivál kezdődik a bécsi Burgtheater szervezésében
2014. március 13., 18:30

Magyar színházi előadások szerepelnek a bécsi Burgtheater, az osztrák nemzeti színház pénteken kezdődő Magyarország Fesztiválján.

(tovább)
A tanítónő - Lovas Rozi
Két miskolci és két katonás előadás a POSZT-on
2014. március 10., 13:45

Nyilvánossá vált a 2014. évi Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramja.

(tovább)
Bál (Das Ballhaus) - elöl: Király Dániel
Szputnyik-bemutató: Készül a Bál Grazban
2014. március 5., 18:00

Március 15-én mutatja be a Szputnyik a grazi Schauspielhaus-szal közös előadását, a Bált, amely már a hatodik koprodukciója a két társulatnak. A produkció rendezője Bodó Viktor.

(tovább)
Fábián Gábor: „Mit tudna eldönteni a dobókocka? Mindent!”
2014. február 21., 15:00

Szombaton 62. alkalommal és egyben utoljára játssza a Szputnyik Kockavető című előadását. Ez alaklomból készült interjú Fábián Gáborral, a Szputnyik egyik alapító tagjával, az előadás főszereplőjével.

(tovább)
A Burgtheater sajnálja, hogy a Nemzeti Színház nem lesz ott a márciusi fesztiválon
2014. február 18., 16:50

A Burgtheater sajnálja, hogy a Nemzeti Színház visszamondta részvételét a márciusi bécsi Magyarország Fesztiválon.

(tovább)
Kurta Niké
Kurta Niké: A saját felelősséged az út
2014. január 29., 11:00

Kaposvárra is járt, Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor híre miatt jelentkezett a budapesti színiegyetemre Kurta Niké, aki a Szputnyik társulatának tagja, és legutóbb a Social Errorral bejárta fél Európát.

(tovább)
Korrupció - Fehér Balázs Benő, Bánfalvi Eszter, Koós János, Terhes Sándor, Börcsök Enikő
Magyarország Fesztivált rendez a Burgtheater
2014. január 26., 11:00

A Forte Társulat, a Krétakör, a Katona József Színház és a Szputnyik, a Pintér Béla és Társulata egy-egy előadása, valamint Vidnyánszky Attila egy rendezése lesz látható a bécsi Burgtheater márciusi Magyarország-fesztiválján.

(tovább)
A Bál című előadás olvasópróbája Grazban
Kezdődik a Bál Grazban
2014. január 18., 11:00

Szavak nélküli, táncokból, mozgásból, akciókból álló előadás próbáit kezdte meg Ausztriában a Szputnyik társulat. A Bál (Das Ballhaus) olvasópróbáját január 16-án tartották Grazban.

(tovább)
A revizor - Karácsonyi Zoltán, Hegedűs D. Géza, Géczi Zoltán
Két premierre készül a héten a Szputnyik Hajózási Társaság
2014. január 6., 19:00

Egy kőszínházi és egy független alkotói koprodukció bemutatójára készül a Szputnyik. Nyikolaj Vasziljevics Gogol A revizor című komédiáját Bodó Viktor állítja színpadra a Vígszínházban, Radnai Márk pedig Martin McDonagh Párnaember című rémtörténetét rendezi a Jurányiban.

(tovább)
Szlávik Juli
Szlávik Juli: Gyakorlatban tanultam a szakmát
2014. január 6., 16:00

A 011 Alkotócsoport és a Szputnyik produkciójában mutatják be január 11-én a Jurányiban Martin McDonagh Párnaember című darabját. Szlávik Juli, az előadás jelmeztervezője beszélt a közelgő bemutatóról, valamint a pályaválasztásáról, kosztümökről.

(tovább)
Vígszínház
Három bemutatóra készül a Vígszínház társulata
2014. január 2., 14:00

A Téli utazás című darabot szombaton, A revizort a jövő héten szerdán tűzik műsorra, A Vízkereszt, vagy amit akartok című előadást pedig jövő pénteken láthatja először a közönség a Pesti Színházban.

(tovább)
A legnagyobb magyar
Ilyen volt a magyar színház 2013 – 2. rész – A 40 legfontosabb előadás
2013. december 31., 15:00

40 fontos előadást kerestünk a 2013-es év színházi produkciói közül. Hogy miért fontos egy előadás? Mert érdemes rá odafigyelni. Mert jó, mert tehetséges, mert hozzánk, nekünk és velünk szól. Mert segít fontos kérdéseket feltenni. Mert egyedi. Lássuk kronologikus sorrendben!

(tovább)
Jön a Párnaember! – Az ötödik hét: mesés horror
2013. december 16., 20:11

Az ötödik hetében jár a Szputnyik és 011 készülő előadásának próbája, amelyről ezúttal Ivanyos Ambrus dramaturg mesél. Martin McDonagh Párnaember című darabja január 11-től látható a Jurányiban.

(tovább)
Burgtheater, Bécs
Magyarország Fesztivált rendez tavasszal a bécsi Burgtheater
2013. december 15., 17:30

Folytatja a magyarországi színházak helyzetével kapcsolatos kezdeményezését a bécsi Burgtheater, amely márciusban „Magyarország Fesztivált” rendez Bécsben, amire a Nemzeti Színházat és vezető független társulatokat is meghívják.

(tovább)
Jön a Párnaember!
Jön a Párnaember! – A negyedik hét: beljebb ásunk
2013. december 11., 20:11

„Fontos, hogy a nézőt be tudjuk rántani a történetbe, felhívni a figyelmét minden apró részletre, és ne engedjük kizökkenni.” Készül a Párnaember – bemutató január 11-én.

(tovább)
Párnaember - díszletterv
Jön a Párnaember! – A harmadik hét: kihallgatószoba
2013. december 2., 20:11

A díszlet tervezésével és egyéb háttérmunkákkal folytatódott a Párnaember munkafolyamata. Martin McDonagh darabját a 011 Alkotócsoport és a Szputnyik produkciójában január 11-től láthatja a közönség.

(tovább)
Reflex
„Vágod mi a dörgés? Hangulati sivárvány” – KDF, 1. nap
2013. november 28., 13:15

A 20. századi titkosrendőrségek apropóján a Reflex rámutat a gondolkodásunk, a valóságérzékelés megváltozásának szükségességégre és lehetőségére. Idén megint van Kortárs Drámafesztivál, van lehetőség átfogó diskurzust kibontani a témáról.

(tovább)
A hosszabbik út - Farkas Attila, Hay Anna, Hajós Zsuzsa, Fábián Gábor
A 7. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle díjazottjai
2013. november 27., 19:00

A Ciróka Bábszínház A Csomótündér című produkciója kapta a legjobb gyermek, valamint a Szputnyik és a Kerekasztal A hosszabbik út című produkciója a legjobb ifjúsági színházi előadásnak járó díjat a 7. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlén.

(tovább)
A nagy füzet - elöl: Nagy Norbert, Krisztik Csaba, hátul: Kádas József, Andrássy Máté, Simkó Katalin
Ma kezdődik a budapesti Kortárs Drámafesztivál
2013. november 27., 12:30

Ma kezdődik a budapesti KDF. A december 3-ig tartó nemzetközi seregszemle fókuszában a fiatal magyar színházi generáció áll.

(tovább)
Jön a Párnaember! - A második hét
Jön a Párnaember! – A második hét: elképesztő energiák
2013. november 25., 20:11

Jelenetek próbáival folytatódott a Párnaember munkafolyamata. Martin McDonagh darabját a 011 Alkotócsoport és a Szputnyik produkciójában január 11-től láthatja a közönség.

(tovább)
Madarak voltunk
Zenei és színházi nevelés másképp – Második nap a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlén
2013. november 20., 21:00

A Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle második napján a színházi nevelés zenei vonatkozású kérdései is felmerültek.

(tovább)
Párnaember - olvasópróba
Jön a Párnaember! – Az első hét: olvasópróba
2013. november 18., 20:11

A 011 Alkotócsoport és a Szputnyik produkciójában mutatják be január 11-én a Jurányiban Martin McDonagh Párnaember című darabját. Ismét indul a 011 werkblog: kövesse a produkció próbáit hetente a 7óra7-en!

(tovább)
Titkaink - Enyedi Éva, Friedenthal Zoltán
A fiatal generáció áll a Kortárs Drámafesztivál középpontjában
2013. november 13., 17:00

Egyéves szünet után újra jelentkezik a budapesti KDF, a november 27. és december 3. között megrendezendő nemzetközi seregszemle fókuszában a fiatal magyar színházi generáció áll.

(tovább)
Párnaember
McDonagh-darabra készül a 011 és a Szputnyik
2013. november 11., 11:30

Január 11-én mutatja be a 011 Alkotócsoport és a Szputnyik Martin McDonagh Párnaember című darabját a Jurányiban, Radnai Márk rendezésében. A próbafolyamat ma, november 11-én veszi kezdetét.

(tovább)
A hosszabbik út - Farkas Attila, Hay Anna, Hajós Zsuzsa, Fábián Gábor
A hosszabbik út – Kerekasztal Színházi Nevelési Központ
2013. október 17., 18:30

Új, a Független Előadó-művészeti Szövetség színházi nevelési szekciójával közösen indított sorozatunkban elsőként a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ munkáját mutatjuk be A hosszabbik út című előadáson keresztül.

(tovább)
Improvizációs est a Jurányiban
2013. október 14., 14:00

A Titkos Társulat a Jurányi Inkubátorházban indíja útjára improvizációs színházi programját Színházi jammelés a Jurányiban címmel.

(tovább)
Indul az évad a Jurányi Inkubátorházban
2013. szeptember 29., 14:00

Kezdődik az évad a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban. Improvizációs előadásokat, színházi sitcomot terveznek és a Dumaszínházzal is együttműködés indul az idén.

(tovább)
középen: Tompa Gábor
Évadot zárt a kolozsvári színház és ismertették a jövő évi terveket
2013. június 28., 22:15

A Kolozsvári Állami Magyar Színház évadzáróján egyperces néma csenddel adóztak Lohinszky Loránd színművész emlékének, illetve a montenegrói tragédia áldozatainak. Tompa Gábor gratulált az UNITER-díjazottaknak és ismertette a jövő évi bemutatókat.

(tovább)
Social error - Makranczi Zalán, Hevér Gábor, Bánfalvi Eszter
SOCIAL ERROR (1984–2013) avagy: „nyomasztó, hogy mindenki szót fogad”
2013. június 23., 15:00

„A projekt kiindulópontja egy kérdés: miért nem tud az ember olyan társadalmi formát létrehozni, amelyben a többség boldogan tudna élni? A kérdésfelvetés már önmagában azt sejteti, hogy ez – szerintünk – nem sikerült.” – A Nemzeti Színház utolsó Kritikus Órája a Social Errorról szólt.

(tovább)
Alföldi Róbert
A kétfejű fenevad a legjobb előadás: átadták a Színikritikusok Díját
2010. szeptember 27., 17:59

Vasárnap adták át a 2009/2010. évadban bemutatott előadások közül a kritikuscéh tagjai által a legjobbnak ítélteknek a Színikritikusok Díjait. A különdíjat Alföldi Róbert kapta.

(tovább)

Nagyobb térképre váltás