Twitter Facebook

Átrium Film-Színház

1024 Budapest, Margit körút 55.


Következő előadások

Futó előadások

Színpadon

Elérhetőségek

Cím1024 Budapest, Margit körút 55.
Telefon061/3179338
Fax
E-mailinfo@atriumfilmszinhaz.hu
Honlaphttp://www.atriumfilmszinhaz.hu

Hírek

Makbett - Bercsényi Péter
„Ami 1972-ben abszurdnak tűnt, az ma a valóság” - Alföldi Makbettje az Átriumban
2015. szeptember 23., 12:00

Szeptember 24-én, csütörtökön mutatja be a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház Eugène Ionesco: Makbett című darabját, Alföldi Róbert rendezésében.

(tovább)
Don Quijote (próbafotó) - Vidnyánszky Attila, Reviczky Gábor, Trill Zsolt
Bemutatók (2015. szeptember 18-24.)
2015. szeptember 17., 19:07

A következő hét nap általunk ajánlott előadásai a hősök és őrültek, szentek és gyilkosok, vagyis mindennapjaink alakjai jegyében telnek. Tatabányáról, Pestről és Budáról.

(tovább)
Alföldi Róbert a Makbett olvasópróbáján
Alföldi Róbert Ionesco Makbettjét rendezi az Átriumban
2015. augusztus 24., 13:00

Egy közismert Shakespeare-mese görbe tükörben, amely az alkotók célja szerint, a Macbeth és más Shakespeare-művek motívumai alapján a hatalomról, a hatalmi játszmák okozta személyiségtorzulásról, hűségről és árulásról, az elvesztett lehetőségekről és sok minden másról is szól.

(tovább)
Az Őrült Nők Ketrece – Stohl András, Hevér Gábor
Szegeden ünnepli 75. előadását Az Őrült Nők Ketrece
2015. augusztus 8., 14:00

Szeptember 6-án két alkalommal is láthatja a szegedi közönség Az Őrült Nők Ketrece magyar változatát. A Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház Alföldi Róbert rendezte produkciójának főszerepeit Stohl András és Hevér Gábor alakítják.

(tovább)
Faust I. - Máté Gábor
Schilling Faustja a színikritikusok favoritja
2015. augusztus 4., 12:30

A Színházi Kritikusok Céhe idén 35. alkalommal nyújtja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját – szeptember 20-án a Trafóban. A céh közleménye alapján a jelöltek listájába adunk betekintést.

(tovább)
Oszvald Marika a Sirály próbáján
Bemutatók (2015. május 29 - június 4.)
2015. május 28., 19:07

Csütörtökönként jelentkező rovatunkban ezúttal egy kőszínházi és egy független társulat mellett egy önálló produkcióra szerveződött alkotóstáb előadását prognosztizáljuk. Válogatásunkat erre a hétre a klasszikusok kizárólagos túlsúlya jellemzi.

(tovább)
Orosz Ákos
Az én időm, amit senki nem vehet el tőlem
2015. május 26., 16:30

Készül a Sirály az Átriumban. A próbafolyamat kellős közepén beszélgettünk Orosz Ákossal, az előadás Medvegyenkójával arról, miért jött el a Maladypéből, hová tart, és mi az, amit keres a színpadon.

(tovább)
Fenevadak
Premier7 (2015. május 8-14.)
2015. május 7., 19:07

Csütörtökönként jelentkező rovatunkban a hét bemutatóiból szemezgetünk. Szerelmes- és testvérpárok mellett egy nehézgépkezelő és nagyvárosaink fenevadjai is felbukkannak a válogatásunkban.

(tovább)
Birdie - próbafotó
Premier7 (2015. április 17-23.)
2015. április 16., 19:07

Csütörtökönként jelentkező rovatunkban a hét bemutatóiból szemezgetünk. Ez alkalommal Shakespeare és a mozgásszínház különböző variációi mellett Méhes László debreceni Goldoni-rendezése került be a válogatásba.

(tovább)
Szentpéteri András, Németh Kristóf, Sebestyén Aba
Barátkoznak a magyar magánszínházak
2015. április 2., 16:00

Néhány nappal ezelőtt egy, a Játékszínben megszervezett találkozó során megalapították a Magánszínházak Baráti Társaságát. A megbeszélésen részt vett színházvezetők a jövőben nem konkurenciaként, hanem partnerként kezelik egymást.

(tovább)
Fehér Ferenc: Imagó
A lábizmoktól az epekedő árnyékkutyáig - Test víziók II.
2015. március 11., 14:00

A február 26. és 27. között az Átrium Film-Színházban megrendezett Test víziók konferencia második napjának programja, ha lehet, még tágabb perspektívával közeledett a testhez, mint az elsőé.

(tovább)
Parasztopera - Pintér Béla, Enyedi Éva
Parasztoperák fesztiválja az Átriumban
2015. március 10., 11:30

A Pintér Béla és Társulata 2002-ben bemutatott előadásán kívül még másik négy társulat is megmutatja saját Parasztopera-rendezését egy fesztivál keretén belül április végén, május elején az Átrium Film-Színházban.

(tovább)
TEST víziók - kétnapos konferenciát szervez a Nemzeti Táncszínház
2015. február 12., 14:30

Kétnapos konferenciát szervez a Nemzeti Táncszínház az Átriumban. Fókuszában az emberi test problematikája áll, amelyhez különböző társadalmi és művészeti szakterületek képviselői kapcsolódnak előadásukkal.

(tovább)
Nemzeti vegyesbolt - Zrínyi Gál Vince
„Idehaza a hosszútáv - az a holnap”
2015. február 3., 16:00

Nemzeti vegyesbolt nyílt január végén az Átrium Film-Színházban. A Shop-stop című film alapján készült szocio-vígjáték alapkonfliktusa a trafikügy. Az előadásról a KOMA vezetőjével, Zrinyi Gál Vince színművésszel beszélgettünk

(tovább)
Nemzeti Vegyesbolt
Az Átriumba kerül a Nemzeti Vegyesbolt
2015. január 9., 19:30

A Shop-stop című 1amerikai filmszatíra alapján, Dömötör Tamás rendezésében készült előadás átkerül az Átriumba, mivel a KOMA a jövőben kerületi közösségi színházi formában működik tovább, színháztermi előadásokat már nem tud finanszírozni.

(tovább)
Merénylet – De Sade úr betanításában (előadásfotó) - Tóth Evelin, Takács Katalin, Murányi Márta és Lőrinc Katalin
Őrült nők… játéka - a Merénylet előbemutatójáról
2015. január 8., 20:30

„Ez most a bemutató előtti próba” – jelenti be az előadás elején a darab színhelyéül szolgáló elmegyógyintézet igazgatója, Coulmier. Összecseng ez az előadás valódi állapotával, hiszen az igazi bemutató majd ősszel lesz az Átriumban.

(tovább)
Fekete ég / A fehér felhő
Színház és politika 2014-ben
2014. december 27., 17:00

Míg 2013-ban a színházpolitika történései a Nemzeti Színház igazgatóváltása köré sűrűsödtek, az idei kultúrpolitikának nem volt egyetlen ilyen, egyszerre konkrét és szimbolikus centruma. Az évet a korábban megindult folyamatok előrehaladása és több kisebb-nagyobb konfliktus, megoldatlan helyzet jellemezte.

(tovább)
Mephisto - László Zsolt, Stohl András
7 plusz 7 (2014. december 8-14.)
2014. december 7., 19:07

7 ajánlat hétfőtől hétfőig, a hét 7 napjára, 7 vagy több pontot kapott előadásokból. A 7 óra 7 jövő heti ajánlója a hét utolsó napján, este 7 óra 7 perckor.

(tovább)
Merénylet – De Sade úr betanításában (előadásfotó) - Tóth Evelin, Takács Katalin, Murányi Márta és Lőrinc Katalin
Merénylet ARC plakátokkal
2014. november 26., 20:00

Pénteken rendhagyó formában láthatja a közönség Gergye Krisztián Merénylet című rendezését. A produkcióban minden alkalommal más és más óriásplakátok egészítik ki a díszletet, ezúttal az ARC kiállításainak válogatott anyagából fog összeállni a kollekció.

(tovább)
Szalontay Tünde: „Kétségbeejtőek a mai közéleti viszonyok”
2014. november 20., 11:00

November végén ismét Merényletre készülnek az Átriumban. Gergye Krisztián produkciója a Marat/Sade című dráma revüváltozata. A darabot tizenkét női előadó szólaltatja meg. Szalontay Tündével beszélgettünk.

(tovább)
Átriumklorid (Bíró Kriszta - Hevér Gábor)
Sok-sok előadást lehetne vakosítani - interjú Juhász Tamással
2014. november 18., 14:30

November 29-én és december 9-én ismét audio-narrációval játsszák Parti Nagy Lajos Átriumklorid – avagy a színész ötször – című darabját. Így a vak és gyengénlátó nézők számára is élvezhetővé válik az előadás. Egy érintett színházbaráttal, Juhász Tamással beszélgettünk.

(tovább)
Egon Schiele illusztráció
Schiele élete vagy halála - zenés exhibíció 8 képben
2014. november 16., 14:30

A zenés produkció során a TÁP Színház társulata és az Egon Schiele Project zenekar közösen idézi meg az osztrák festő szellemét az Átriumban. Az abszurd humorral átitatott koncert-varietéről Tóth Evelin énekes és Borsányi Dániel színész mesél.

(tovább)
A diótörő és az egérkirály
Cukormáz nélkül - A Diótörő és az Egérkirály újra az Átriumban
2014. november 10., 16:00

Csajkovszkij zenéjével, de újszerű megközelítésben tér vissza A Diótörő és az Egérkirály című karácsonyi mesedarab decemberben hat alkalommal a budapesti Átrium Film-Színházba. Kun Attila koreográfus a több műfajt és interaktív elemeket ötvöző produkcióról mesél.

(tovább)
Színházjegyet rászorulóknak
2014. november 6., 13:00

Karácsonyi jótékonysági akciót hirdet az Átrium Film-Színház. A náluk vásárolt színházjegyeket családsegítő szervezetek közreműködésével juttatják el a rászorulóknak.

(tovább)
Melkvi Bea
Tizenkét nő forradalmat csinál – Merénylet-premier az Átrium Film-Színházban
2014. október 25., 11:00

Mi veszett ki a férfiak által vezérelt világból? Mi ma a forradalom, és mi kell ahhoz, hogy lángra kapjon? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ az Átrium Film-Színház új bemutatója, a Peter Weiss Marat / Sade című darabjából készülő Merénylet, amelynek a bemutatója október 29-én lesz.

(tovább)
Az Őrült Nők Ketrece – Stohl András, Hevér Gábor
Az Őrült Nők Ketrece: huszonötödször az Átriumban
2014. október 22., 11:00

Október 22-én délután huszonötödik alkalommal nyitja ki kapuit Az Őrült Nők Ketrece. Jerry Herman és Harvey Fierstein musicalje Jean Poiret legendás darabjából készült, és a Kultúrbrigád, valamint az Átrium Film-Színház közös produkciójában, Alföldi Róbert rendezésében láthatja a közönség július 12. óta.

(tovább)
Gergye Krisztián
Képtelenek vagyunk a forradalomra - Gergye Krisztián a Merényletről
2014. október 15., 19:00

Gergye Krisztián tizenkét színpadi dívával készít zenés előadást közönyről, csődről, behódolásról. A Peter Weiss Marat/Sade-ját bemutató Merénylet című előadás kapcsán többek között közéletről és direkt kommunikációról beszél a koreográfus-rendező.

(tovább)
Apropó - Gőz István és Szász Dániel
A Tünet Együttes Apropó című előadása Amerikába tart
2014. szeptember 25., 16:30

A Tünet Együttes meghívást kapott New Jersey-ből, az Alexander Kasser Theatertől, ahol ősszel négy alkalommal, október 16-19. között játsszák Apropó című előadásukat.

(tovább)
Vaknyugat - Ficza István, Mészáros Piroska, Rétfalvi Tamás
„Meggyilkolási szövegösszefüggés” – tantermi ötletek a Vaknyugathoz
2014. szeptember 24., 10:00

Az írországi Leenane-ben játszódó trilógia kegyetlen-groteszk történetei közül az egyik az Átrium Film-Színház színpadán elevenedik meg. Tanítási segédlet a Vaknyugat előadáshoz.

(tovább)
Színházak éjszakája: 27 színház rendhagyó programmal jelentkezik szombaton
2014. szeptember 19., 18:00

Huszonhét színház várja rendhagyó programmal a közönséget szombaton déltől vasárnap hajnalig a budapesti Színházak éjszakáján, amelyen egyetlen karszalaggal mintegy 300 esemény közül válogathatnak a nézők.

(tovább)
Hitgyógyász – Ostorházi Bernadett
Várjuk a csodát két részben – Hitgyógyász az Átriumban
2014. szeptember 12., 10:30

Szeptember 30-ától az Átrium Film-Színházban látható Brian Friel Hitgyógyász című darabja. A korábban az Ódry Színpad öltözőjében játszott előadást az új helyszínen különleges körülmények között láthatják.

(tovább)
Színházak éjszakája – 27 színház 300 programmal várja a közönséget
2014. szeptember 2., 17:00

Egyetlen jeggyel 27 budapesti színház mintegy 300 programja közül válogathatnak az érdeklődők a Színházak éjszakáján, amelyre szeptember 20-án déltől másnap hajnalig várják a közönséget.

(tovább)
Fullajtár Andrea, Takács Katalin
Könnyed forradalom a Zsámbéki Bázison
2014. augusztus 29., 17:00

Gergye Krisztián rendező-koreográfus Peter Weiss: Marat / Sade című darabján dolgozik július óta egy tizenhárom fős, kizárólag női színészekből, táncosokból és énekesekből álló stábbal. Fázisbemutató vasárnap a Zsámbéki Bázison.

(tovább)
Tíz bemutató Budaörsön
2014. augusztus 28., 20:45

Gazdag, széles közönségréteget megszólító repertoárt tervez, ennek szellemében komoly dolgot vállal: tíz bemutatóval készül a 2014/15-ös színházi évadra a Budaörsi Latinovits Színház.

(tovább)
Színházak éjszakája szeptemberben
2014. augusztus 12., 10:00

Az idén szeptember 20-án rendezik meg Budapesten a Színházak éjszakáját, amelynek alkalmával egy jeggyel 27 színház mintegy 300 programja közül választhatnak az érdeklődők.

(tovább)
Nyilvános a Színikritikusok Díja idei várományosainak névsora
2014. július 28., 18:30

A Színházi Kritikusok Céhe idén szeptember 21-én, 34. alkalommal nyújtja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját.

(tovább)
Café Budapest – Megújulva, immár 23. alkalommal októberben
2014. július 10., 17:30

Megújult formában és arculattal, de továbbra is a progresszív művészetet fókuszba állítva várja a látogatókat október 3. és 19. között a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál.

(tovább)
Hevér Gábor
Hevér Gábor: „Másnak mindig te vagy más”
2014. június 30., 14:00

Hevér Gábor ismét munkával tölti a nyarat, az Átriumban július 12-től látható Az Őrült Nők Ketrece című előadásban a mulató tulajdonosa, Georges szerepét játssza. A párját, Albint Stohl András alakítja. Hevér Gábor mesélt a produkcióról.

(tovább)
Fehér Balázs Benő, Stohl András és Hullan Zsuzsa Az Őrült Nők Ketrece próbáján
Fehér Balázs Benő: Szembenézés, bekapcsolás, megmérettetés
2014. június 18., 13:00

Végzős színészként a harmadik rendezésén van túl Fehér Balázs Benő, legutóbb Boris Vian Tajtékos napok című művét állította színpadra. Nyáron színészként kapott különleges feladatot: Az Őrült Nők Ketrecében Jean-Michelt, a főszereplők fiát alakítja.

(tovább)
Az Őrült Nők Ketrece - olvasópróba - Parti Nóra
Parti Nóra: Változás minden hetedik évben
2014. június 5., 19:00

Hideg politikus az Igenis, miniszterelnök úr!-ban, családját féltő anya Az utolsó pohárban, bővérű étteremtulajdonos lesz Az Őrült Nők Ketrecében, a most bemutatott Fekete leves című filmben is játszik. Parti Nórával beszélgettünk.

(tovább)
TITÁNium Tehetségkutató Platform díjátadója
Kihirdették a II. TITÁNium Tehetségkutató Platform győzteseit
2014. június 3., 11:00

A TITANium projekt keretében a 61 beérkezett pályázat közül 5 produkció valósulhat meg anyagi és menedzsmenti támogatással a 2014/2015-­ös színházi évadban.

(tovább)
Alföldi Róbert és Gergye Krisztián Az Őrült Nők Ketrece olvasópróbáján
Kerényi Imrének ajánlja Az Őrült Nők Ketrecét Alföldi
2014. május 27., 12:00

Július 12-én mutatják be az Átrium Film-Színházban Hevér Gábor és Stohl András főszereplésével Az Őrült Nők Ketrece című musicalt. Alföldi Róbert rendező az olvasópróbán elmondta: Kerényi Imrének ajánlja a készülő előadást.

(tovább)
Igenis, miniszterelnök úr! - Hevér Gábor, Alföldi Róbert
Miniszterelnök huszonötödször: A hatalom megfertőzi a lelket
2014. május 26., 13:40

Huszonötödik előadásához érkezik júniusban a brit válságkomédia, az Igenis, miniszterelnök úr! Az előadást 2013 novemberében mutatta be a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház, és azóta estéről estére pótszékezett teltházzal játsszák.

(tovább)
TITÁNium Színházi Szemle a FÜGE szervezésében
2014. május 12., 12:00

A FÜGE Produkció május 24. és 30. között rendezi meg a TITÁNium Színházi Szemlét, amelyen tavalyi tehetségkutató pályázatuk díjazott munkáit mutatják be. Az előadások a Jurányi Inkubátorházban, az Átrium Film-Színházban, a Trafóban és a MU Színházban láthatók.

(tovább)
Egon Schiele illusztráció
Egon Schiele megzenésített költeményei az Átriumban
2014. május 10., 10:00

A TÁP Színház Schiele Portrék című darabját mutatja be az Átrium Film-Színház május 16-án, pénteken este 8 órai kezdettel. A produkció rendezője Egger Géza.

(tovább)
Alföldi Róbert
Alföldi Róbert újra itthon rendez
2014. május 8., 13:15

Németországi és ausztriai bemutatói után ismét Magyarországon rendez Alföldi Róbert. Regényadaptációt, Csehovot, operát és zenés vígjátékot állít színpadra, első ízben dolgozik a Radnóti Színház társulatával és az Operaházban.

(tovább)
W. úr üzen - Rába Roland, Stork Natasa
W. úr üzen az Átrium Film-Színházban
2014. május 6., 15:00

Bodzsár Márk: W.úr üzen című darabját mutatják be májusban az Átrium Film-Színházban. A produkció a Chandler-krimik és a film noirok világát idézi meg.

(tovább)
Gergye Krisztián és Alföldi Róbert Az Őrült Nők Ketrece castingján
Az Őrült Nők Ketrece az Átrium nyári bemutatója
2014. május 5., 13:30

Július 12-én mutatja be az Átrium Film-Színház Jerry Herman és Harvey Fierstein többszörös Tony-díjas musicaljének, Az Őrült Nők Ketrecének magyar változatát, Alföldi Róbert rendezésében, Hevér Gábor és Stohl András főszereplésével.

(tovább)
Meanwhile in Kansas - Kovács Ádám, Klem Viktor, Bakonyi Alexa, Tasnádi Bence, Király Dániel
011 Fesztivál: Most a fiatalok járnak színházba
2014. május 5., 11:00

A 011 Alkotócsoport június 7. és 11. között rendezi meg az első 011 Fesztivált. A 011 a fiatal színházi generációra kívánja felhívni a szélesebb figyelmet. A most debütáló fesztivál két előadása élőben, az interneten is követhető lesz.

(tovább)
Gothár Péter székfoglalója
Gothár Péter akadémiai székfoglalója az Átriumban
2014. április 28., 12:30

Martin McDonagh: Vaknyugat című darabjának április 26-i előadásán tartotta Gothár Péter, az előadás rendezője székfoglalóját a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémián.

(tovább)
Casting Az Őrült Nők Ketrecére
2014. április 7., 17:30

Táncosokat keres a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház 2014 júliusában bemutatandó Az Őrült Nők Ketrece című zenés előadásához. A produkció koreográfusa Gergye Krisztián, rendezője Alföldi Róbert.

(tovább)
Átriumklorid
Átriumklorid – Ősbemutató az Átrium Film-Színházban
2014. március 29., 16:30

Átriumklorid (avagy a színész ötször) címmel ősbemutatót tartanak április 2-án az Átrium Film-Színházban: Parti Nagy Lajos darabját a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében láthatja a közönség.

(tovább)
Musicaltől az etnoballadáig – Programok a Budapesti Tavaszi Fesztiválon
2014. március 15., 16:00

A 34. Budapesti Tavaszi Fesztivál színházi programjainak kínálata minden eddiginél színesebb és szélesebb palettán jelenik meg. A több, mint harminc program közül minden korosztály megtalálhatja a neki megfelelő előadást.

(tovább)
Átriumklorid
A színész ötször – Parti Nagy, Bíró, Hevér, Átrium+klorid
2014. március 7., 13:00

Bíró Kriszta és Hevér Gábor adja elő Parti Nagy Lajos Átriumklorid (avagy a színész ötször) című művét az Átrium Film-Színházban. A bemutatóra április 2-ára kerül sor, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.

(tovább)
A Pataky-anomália, avagy „mindig lesz valami”
2014. február 13., 12:00

Feltűnésről és eltűnésről beszélgettünk Pataky Klárával, a kortárs tánc és a kortárs kultúránk közötti összefüggésekről, de az is kiderült, hogy nem mindig olyan nagy a különbség bátorság és kétségbeesett félelem között.

(tovább)
Lepsénynél még megvolt - Bán Bálint
Bán Bálint: Csak egy kilométerre előre
2014. január 15., 12:30

Ezt a szakmát nem tudom megunni, mert annyira sokszínű – meséli Bán Bálint, végzős színészhallgató, aki a múlt évadban tizenhat bemutatott és repertoáron lévő előadásban vett részt.

(tovább)
A legnagyobb magyar
Ilyen volt a magyar színház 2013 – 2. rész – A 40 legfontosabb előadás
2013. december 31., 15:00

40 fontos előadást kerestünk a 2013-es év színházi produkciói közül. Hogy miért fontos egy előadás? Mert érdemes rá odafigyelni. Mert jó, mert tehetséges, mert hozzánk, nekünk és velünk szól. Mert segít fontos kérdéseket feltenni. Mert egyedi. Lássuk kronologikus sorrendben!

(tovább)
Szilveszteri előadások a budapesti színházakban
2013. december 30., 12:00

Tartalmas kikapcsolódást ígérő produkciók, musicalek, vígjátékok és kortárs magyar darabok várják a budapesti színházakban a közönséget az év utolsó napján.

(tovább)
Mephisto - Martinovics Dorina, Mészáros Piroska, Bánfalvi Eszter, Murányi Tünde, Radnay Csilla, Makranczi Zalán, Nagy Zsolt, Gáspár Sándor, Szatory Dávid, Stohl András, Söptei Andrea
2013 legjobb 10 előadása a közönség szavazatai alapján
2013. december 29., 15:00

Íme a legjobb 10 előadás a szavazó közösség szerint, a 2012. december 25. és 2013. december 25. között bemutatott és értékelt előadások közül.

(tovább)
Parasztopera - Pintér Béla, Enyedi Éva
Parasztopera: Kis színes
2013. december 10., 07:07

A történet nemcsak a magyar kultúrában van jelen, például Camus is feldolgozta ezt a történetet, Lengyelországban pedig magától értetődőnek tartották, hogy ez egy echte lengyel elbeszélés. – Zsedényi Balázs beszámolója a Parasztoperát követő KO-ról.

(tovább)
Titkaink - Enyedi Éva, Friedenthal Zoltán
„Lányom, ezt Zentán nem értenék” – KDF, 5. nap
2013. december 2., 14:15

Az ügynökkérdés és a világgal nem boldoguló költő visszatérő témája a fesztivál előadásainak. A nap a generációváltásról szóló szakmai beszélgetéssel indul a Jurányiban.

(tovább)
Igenis, miniszterelnök úr! - Hevér Gábor, Alföldi Róbert
Decemberi programok az Átriumban
2013. december 1., 22:00

Pintér Béla és Társulata előadásai és más színházi produkciók, zenés estek, ingyenes gyerekprogramok várják decemberben Átrium Film-Színházban a közönséget.

(tovább)
A nagy füzet - elöl: Nagy Norbert, Krisztik Csaba, hátul: Kádas József, Andrássy Máté, Simkó Katalin
Ma kezdődik a budapesti Kortárs Drámafesztivál
2013. november 27., 12:30

Ma kezdődik a budapesti KDF. A december 3-ig tartó nemzetközi seregszemle fókuszában a fiatal magyar színházi generáció áll.

(tovább)
Titkaink - Enyedi Éva, Friedenthal Zoltán
A fiatal generáció áll a Kortárs Drámafesztivál középpontjában
2013. november 13., 17:00

Egyéves szünet után újra jelentkezik a budapesti KDF, a november 27. és december 3. között megrendezendő nemzetközi seregszemle fókuszában a fiatal magyar színházi generáció áll.

(tovább)
Hevér Gábor
Színpadon a kormányzás bohózata: Igenis, miniszterelnök úr! az Átriumban
2013. október 29., 17:00

Az Átriumban november 5-én látható először Antony Jay és Jonathan Lynn Igenis, miniszterelnök úr! című darabja, Znamenák István rendezésében, Hevér Gábor, Alföldi Róbert, Ficza István, Parti Nóra és Némedi Árpád szereplésével.

(tovább)
Opera Amorale
Játék – Nyerjen jegyet az Opera amorale című előadásra! LEZÁRVA
2013. október 24., 14:00

A Gergye Krisztián Társulat Opera amorale című előadása októberben két alkalommal látható az Átrium-Film Színházban. Az Albert Einstein Bizottság dalaira épülő előadásra most nálunk is nyerhetnek jegyet.

(tovább)
Droszt - Bárnai Péter, Gosztonyi Csaba
Taxis filmszínház, élőben vágva
2013. október 10., 11:00

„Egyes, hármas, kettes, egyes, kettes – így fogom végigcsinálni az előadást. Élőben vágjuk az egészet. Nagyon durva lesz” – mondja Radnai Márk, a Droszt rendezője. Az előadás első összpróbáján jártunk.

(tovább)
InTimE
50. InTimE az Átriumban
2013. október 3., 16:30

A Frenák Pál Társulat 50. alkalommal játssza InTimE című koreográfiáját az Átrium Film-Színházban. Az alkalmat limitált szériás táskakollekcióval, berlini művészeti lappal való együttműködéssel és különleges közönségtalálkozóval ünnepli a társulat.

(tovább)
Készül a Droszt – 8. rész
2013. október 2., 20:11

A 011 Alkotócsoport október 10-én, az Átrium Film-Színházban mutatja be Droszt című előadását. Már a trailer is kész van!

(tovább)
Megtartották az évad első bemutatóját az Átriumban
2013. október 1., 18:00

Vajon van-e ára a szerelemnek? És a hűségnek? És a tisztességnek? Többek között ezek a kérdések merülnek az Átrium Film-Színház idei első bemutatójában, A szűz, a sóher, a mikulás és a többiek című előadásban.

(tovább)
A „szociális dizájn” termékei mutatkoznak be az Átrium Film-Színházban
2013. szeptember 23., 17:30

Rossz ruhákból készült kiegészítőket, háztartási hulladékokból alkotott dekorációs tárgyakat, vagyis a „szociális dizájn” termékeit ismerheti meg a közönség a Kreatim – DesignAid kiállításon és vásáron szeptember 29-én, az Átrium Film-Színházban.

(tovább)
Makláry László, Kerényi Miklós Gábor, Sárdi Mihály, Oros Péter
Rekordszámú előadást tartott a Budapesti Operettszínház
2013. szeptember 19., 18:00

Társulata budapesti, vidéki és külföldi fellépéseivel együtt rekord mennyiségű, összesen 570 előadást tartott az előző évadban a Budapesti Operettszínház.

(tovább)
Pintér Béla
A magyar dráma napja 2013
Programok a magyar dráma ünnepén
2013. szeptember 12., 11:00

Születésnapi beszélgetés Pintér Bélával, Molnár Ferenc nyomában a Füvészkertben, felolvasószínházi előadások és sok más rendezvény várja az érdeklődőket a magyar dráma napja alkalmából.

(tovább)
Zimányi Zsófia
Zene és színház a Rózsavölgyi Szalonban
2013. szeptember 10., 17:00

Tizenegy bemutatóval várja második teljes évadában a közönséget a budapesti Rózsavölgyi Szalon. Szeptember 17-én tartják az első premiert, amely Gárdonyi Géza Ábel és Eszter című regényéből készül.

(tovább)
Készül a Droszt – 5. rész
2013. szeptember 9., 20:11

Utcai próbákkal folytatódott a Droszt című előadás készítése. „Az egymástól független, hétköznapi emberek történetei foglalkoztattak minket, amikor nekivágtunk, és ezek foglalkoztatnak most is.”

(tovább)
Vaknyugat - Rétfalvi Tamás, Ficza István
A 42. hét a legjobb előadás, a Vaknyugat a legjobb rendezés a Vidor Fesztiválon
2013. szeptember 8., 00:00

Meghozta döntését a Vidor Fesztivál zsűrije. A legjobb előadás Pintér Béla A 42. hét című produkciója, a legjobb rendezés Gothár Péter Vaknyugata. Csákányi Eszteré a legjobb női, Rétfalvi Tamásé és Ficza Istváné a legjobb férfi alakítás díja.

(tovább)
Alföldi színháza - Csáki Judit kötete a Nemzeti Színház elmúlt öt évéről
2013. szeptember 5., 23:30

A Nemzeti Színház elmúlt öt évadát tekinti át Csáki Judit Alföldi színháza – Öt nemzeti év című, a Libri Kiadó gondozásában megjelent kötete, melyet csütörtökön mutattak be Budapesten.

(tovább)
Fennállása 25. évfordulóját ünnepli a Közép-Európa Táncszínház
2013. szeptember 4., 18:30

A múlt eseményeinek emléket állító és újdonságokban gazdag programsorozattal ünnepli fennállása 25. évfordulóját a Közép-Európa Táncszínház.

(tovább)
Alföldi színháza - Öt Nemzeti év
Alföldi színháza – Könyvbemutató az Átriumban
2013. augusztus 14., 13:00

Alföldi színháza – Öt Nemzeti év címmel jelenik meg kötet az Alföldi Róbert vezette Nemzeti Színházról. Csáki Judit könyvét szeptember 5-én mutatják be az Átrium Film-Színházban.

(tovább)
Tizenhat színházi előadás a Vidor Fesztivál versenyprogramjában
2013. augusztus 13., 14:40

Kilenc nagyszínházi produkció, brazil és angolai világzenei előadók, valamint a Sebestyén Mártával együtt fellépő francia Deep Forest várja a közönséget augusztus 30. és szeptember 7. között a Vidor Fesztiválon Nyíregyházán.

(tovább)
Készül a Droszt – 1. rész
2013. augusztus 12., 20:11

Október 10-én mutatja be a 011 Alkotócsoport az Átrium Film-Színházban Droszt című előadását. A produkció születését hétről hétre figyelemmel kísérjük a 7óra7-en. Videóblog, 1. rész.

(tovább)
Gergye Krisztián
Gergye Krisztián: Nem lehet kussban maradni
2013. július 21., 15:00

A szegedi THEALTER-en és a Kőszegi Várszínházban is játssza a Bizottság-dalokból építkező Opera Amorale előadást Gergye Krisztián Társulata. Ennek kapcsán a közéleti és kulturális inspirációkról beszélgettünk.

(tovább)
Átrium Film-Színház
Szombaton zárul az évad az Átrium Film-Színházban
2013. július 12., 12:00

A Vaknyugat című előadással zárja első évadát szombaton a budapesti Átrium Film-Színház, ahol év közben a színházi előadások mellett filmvetítések, táncszínház, kiállítások és fesztiválok is helyet kaptak a programok között.

(tovább)
Hiéna
Taxistörténetek vásznon és színpadon – Droszt a 011-től az Átriumban
2013. július 6., 13:00

Október 8-án, az Átrium Film-Színházban mutatja be új produkcióját a 011 Alkotócsoport. A készülő, Droszt című előadás taxistörténeteket dolgoz fel, szereplői Bán Bálint és Kovács Ádám mellett civilek lesznek.

(tovább)
A nagy füzet, Toldi, Vaknyugat – júliusban lesz a 23. THEALTER
2013. június 24., 14:50

Az idén 23. alkalommal jelentkezik a THEALTER, Magyarország egyetlen, évente megrendezett nemzetközi színházi fesztiválja, a hazai színházi élet egyik legrangosabb, európai viszonylatban is jegyzett összművészeti eseménye.

(tovább)

Nagyobb térképre váltás