Twitter Facebook

Kultpol

Kováts Adél
Megújítva viszi tovább a Radnóti Színházat Kováts Adél
2015. október 2., 16:00

Fiatal művészek és női alkotók produkciói jelennek meg hangsúlyosabban a Radnóti Színház repertoárján, miután jövő év februárjától Kováts Adél, a társulat vezető művésze veszi át a színház igazgatói posztját.

(tovább)
Kováts Adél
Kováts Adél lesz a Radnóti Színház igazgatója
2015. szeptember 30., 13:15

A színművésznő mellett Anger Zsolt színész, rendező pályázott a teátrum igazgatói posztjára. A Fővárosi Közgyűlés mai döntése alapján a huszonharmadik éve társulati tag, Kováts Adél lép a leköszönő Bálint András helyére 2016 február 1-től.

(tovább)
Mi lesz veled, POSzT?
2015. szeptember 22., 12:30

A pécsi önkormányzat továbbra sem kíván beleszólni a Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai kérdéseibe – hangzott el a Magyar Színházi Társaság (MSZT) által szervezett nyilvános beszélgetésen.

(tovább)
Kocsis Pál
Kocsis Pált kirúgták a Kaposvári Egyetemről?
2015. szeptember 7., 12:30

Kocsis Pál, a Kaposvári Egyetem Művészeti Kar ötödéves, színművész hallgatóinak osztályfőnöke úgy tűnik, idén már nem tanít az egyetemen. Az osztály egy levelet juttatott el hozzánk, amelyben rákérdeznek a történtekre. Mi is megtettük, hiába.

(tovább)
Crespo Rodrigo
Crespo Rodrigo marad a tatabányai teátrum élén
2015. augusztus 28., 10:00

A jelenlegi direktor a következő év elejétől újabb öt évre kapott igazgatói megbízást a Jászai Mari Színház, Népház élére. A felkért Szakmai Bizottság egyhangúlag, a helyi önkormányzat közgyűlése ellenszavazat nélkül támogatta a régi-új jelöltet.

(tovább)
A Cé oldal magánya
2015. augusztus 6., 13:00

A szakmai tulajdonosok az idei POSzT zsűrijébe nem fogadták el a Színházi Kritikusok Céhének jelöltjét, helyette Zsigmond Andreát, erdélyi színházi szakírót kérték fel erre a feladatra. Aki akkor előbb elvállalta, majd visszamondta a zsűritagságot. Szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelét változtatás nélkül közöljük.

(tovább)
Új elnökséget választottak a Független Előadó-művészeti Szövetség tagjai
2015. július 21., 12:00

2015 július 15-i tisztújításról döntött a 74 tagot számláló Független Előadó-művészeti Szövetség közgyűlése. Idén július idusától Kovács Zita, Lengyel Anna és Nagy Zoltán veszi át az elnökség feladatait.

(tovább)
Seregi Zoltán folytatja Fekete Péter munkáját
2015. július 18., 14:30

Fekete Péter munkaviszonya közös megegyezéssel megszűnt Békéscsabán, ugyanis megpályázta a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. vezetői tisztét. Az eddigi igazgatóhelyettes, Seregi Zoltán lesz a Békéscsabai Jókai Színház megbízott igazgatója.

(tovább)
Négy budapesti színház vezetésére írnak ki pályázatot
2015. június 23., 14:00

A Katona József Színház, a Radnóti Miklós Színház, a Centrál Színház és a József Attila Színház ügyvezető igazgatói pályázatának kiírásáról döntött mai ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Máté Gábor, Puskás Tamás és Nemcsák Károly pályáznak, Bálint András nem ad be pályázatot.

(tovább)
Béres Attila
Holnaptól Béres Attila a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója
2015. június 18., 11:30

Béres Attila lett a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója. Az új vezetőt a miskolci közgyűlés csütörtöki, rendes ülésén egyhangúlag választotta meg a teátrum igazgatójává június 19-i hatállyal 2020. január 31-ig.

(tovább)
Fekete György
Fekete György: a segítség nem áldozat, hanem hazafias kötelesség
2015. június 8., 13:00

A segítség nem áldozat, hanem hazafias kötelesség, és a szavaknak csak akkor van értéke, ha azokat tettek követik – hangsúlyozta Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke.

(tovább)
Pert nyert Csáki Judit
2015. június 5., 05:00

Kedden első fokon ítéletet hozott a kaposvári munkaügyi bíróság Csáki Judit, a színházi tanszék egykori vezetőjének ügyében: jogtalan volt eltávolítása a tanszék éléről – számolt be a Somogy Online.

(tovább)
Pécsi Nemzeti Színház
Rázga Miklós marad a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója
2015. május 28., 14:00

Rázga Miklóst, a teátrum jelenlegi vezetőjét választotta meg a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) igazgatójának a város közgyűlése csütörtökön. Aki Gulyás Dénes operaigazgatóval és Vincze Balázzsal, a Pécsi Balett igazgatójával közösen fog dolgozni a továbbiakban is.

(tovább)
Gólem Színház
A Gólem Színház is kilép a FESZ-ből
2015. május 27., 14:00

Az idei költségvetési támogatások nyilvánosságra hozatala után már több független társulat jelezte elégedetlenségét a Független Előadó-művészeti Szövetség érdekképviseleti munkájával kapcsolatban. Most a Gólem Színház is követi őket.

(tovább)
POSZT - Bemutatják a versenytől visszalépett társulatok produkcióit
2015. május 27., 11:30

A Magyar Teátrumi Társaság javaslata ellenére, amely szerződést bontott volna azokkal a társulatokkal, akik nem akartak részt venni a versenyben, a POSZT tulajdonosai végül úgy döntöttek, hogy ezeket az előadásokat versenyen kívül is bemutatják.

(tovább)
A soványnak étel, a kövérnek koplalás
2015. május 22., 11:30

A Pintér Béla és Társulata, a Proton és a Maladype Színház is közleményben kritizálta a független előadó-művészeti szervezetek idei működési pályázatának kuratóriumi döntéseit. A kuratóriumi tagok egy nyilatkozatban vállalják döntéseiket, a szervezet pedig kiáll delegáltjai mellett.

(tovább)
Közleményben tiltakozik a Proton Színház is
2015. május 20., 11:30

A független színházak közül a Proton Színház is közleményben reagált arra, hogy eddigi szakmai és művészeti sikereiket semmibe véve idén tovább csökkentették költségvetési támogatásukat, amely most már a működésüket veszélyezteti.

(tovább)
"Kizárólag úgy vehetnek részt a találkozón, hogy vállalják a megmérettetést"
2015. május 19., 15:00

A Poszt versenyéből visszalépő társulatokkal szerződést bontana a Magyar Teátrumi Társaság, derül ki közleményükből.

(tovább)
Balázs Zoltán
Közleményben reagál a Maladype
2015. május 19., 11:45

Rászorultságra vonatkozó kérdést nem találtunk a pályázati felhívás részeként február 17-én megjelent bírálati szempontrendszerben. Egyébként is: hogyan kellene ezt értelmezni? Mi számít rászorultságnak?

(tovább)
Nemzeti Táncszínház
Költségvetés - Épül a Vár és az MMA
2015. május 14., 11:30

A tegnap benyújtott költségvetési tervezet szerint elkezdődik a Várnegyed átalakítása, több pénzt kap a MMA, a Balassi Intézet, az előadóművészeti szervezetek, és kaphat az NKA, ismét kevesebbet a Magyar Tudományos Akadémia, kulturális célokra a települési önkormányzatok és az önálló gazdasági társaságok.

(tovább)