Twitter Facebook

Elismerés

Hoppá-hoppá! - Pallai Mara és Hannus Zoltán
Tervezői díjat kapott a Hoppá-hoppá!
2015. október 5., 18:00

Az ungvári Interlyalka nemzetközi bábfesztiválon a legjobb látványért járó díjat kapta a Hoppá-hoppá!, a Budapest Bábszínház előadása.

(tovább)
Gál Tamás a díjátadáson
Gál Tamásé az évad legjobb férfi alakítása Szlovákiában
2015. szeptember 21., 13:00

Gál Tamás nyerte el – első szlovákiai magyarként – a legjobb férfi alakításért járó, rangos elismerést a Dosky 2015 jubileumi, 20. évadában. A színész a kassai Thália Színház Rükverc című darabjában, Vidra Zsolt megformálásáért kapta az elismerést.

(tovább)
Lengyel Anna és Spiró György kapja a dramaturg céh díjait
2015. szeptember 20., 17:30

A magyar dráma napjáról díjátadással egybekötött ünnepségen emlékezik meg a Színházi Dramaturgok Céhe hétfőn este Budapesten. A legjobb drámáért járó díjat idén Spiró György, a Bálint Lajos Vándorgyűrűt Lengyel Anna dramaturg érdemelte ki.

(tovább)
Közellenség - Farkas Ignác, Balogh Tamás
Zalaegerszegre került a legjobb előadás díja
2015. szeptember 15., 11:30

A Thália Színházban ma átadták a Vidéki Színházak Fesztiváljának díjait. A nyolc vidéki színházból érkező produkciót öttagú zsűri értékelte. A legjobb előadás díját a zalaegerszegiek Közellensége nyerte el.

(tovább)
Molnár Piroska
Molnár Piroska a Színházi Kritikusok Céhének idei életműdíjasa
2015. szeptember 10., 10:30

2015-ben Molnár Piroska kapja a Színházi Kritikusok Céhének életműdíját. A díj átadására a Színikritikusok Díjának átadó ünnepségén, a Trafó – Kortárs Művészetek Házában, szeptember 20-án kerül sor.

(tovább)
Tóték - Czakó Julianna és Görög László
Városmajori Színházi Szemle: a Tóték lett a legjobb előadás
2015. szeptember 4., 17:00

Kiosztották a Városmajori Színházi Szemle díjait: a legjobb előadás díját idén is a Miskolci Nemzeti Színház vihette haza, Tóték című előadásával. Mind a hét beválogatott előadás nyert egy-egy díjat.

(tovább)
Petra von Kant - Pálmai Anna és Pelsőczy Réka
Kármentés és társulati díjak átadása a Katona József Színházban
2015. augusztus 25., 17:00

Az augusztus 17-i esőzés utáni csőtörés a Kamrában mintegy 60 millió forintos kárt okozott. A játszóhely jelenleg alkalmatlan a munkára, a szeptember első felére ide tervezett előadásokat a nagyszínpadon játsszák.

(tovább)
Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll - Harsányi Attila
Harsányi Attila Arad kiválósága lesz
2015. augusztus 21., 14:30

Kiválóság díjjal tünteti ki Arad városának önkormányzata Harsányi Attila magyarországi színművészt, aki az elmúlt nyolc évben közel harminc szakmai díjat nyert az Aradi Kamaraszínházzal.

(tovább)
Magyar siker az Avignoni Fesztiválon
2015. augusztus 17., 13:30

A második legjobb, társadalmi kérdésekkel foglalkozó előadásnak járó díjat nyerte el az Avignoni Fesztiválon az a színdarab, amelynek egyik főszerepét Goztola Krisztina alakítja. Az előadás a nők elleni nemi erőszakról és az abortuszról szól.

(tovább)
Faust I. - Máté Gábor
Schilling Faustja a színikritikusok favoritja
2015. augusztus 4., 12:30

A Színházi Kritikusok Céhe idén 35. alkalommal nyújtja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját – szeptember 20-án a Trafóban. A céh közleménye alapján a jelöltek listájába adunk betekintést.

(tovább)
Private View
Marlène Assayag és a Hitchcock-opera az idei Armel győztesei
2015. július 7., 12:00

A nemzetközi operafesztivál zsűrije a Legjobb előadó, valamint a Legjobb produkció díja mellett egy különdíjat is kiadott. A Legjobb előadó elismerését az Alföldi Róbert által rendezett A varázsfuvolában az Éj királynőjét alakító operaénekes kapta.

(tovább)
Balázs Andrea, Karinthy Márton és Dányi Krisztián
A Karinthy Színház idei legjobbjai
2015. június 26., 16:00

A Karinthy Színház, amely több, mint három évtizedes múltjával a legrégebbi magánszínházi vállalkozás Magyarországon, ismét közönségszavazást hirdetett a legjobb férfi, illetve női színész, valamint a legjobb előadás kategóriákban.

(tovább)
Thomas Jolly egy 18 órás előadással mindent vitt Franciaországban
2015. június 25., 19:00

A legjelentősebb francia színházi szakmai elismerés, a Moliere-díj után a francia kritikusok nagydíját is Thomas Jolly rendező érdemelte ki az idei évad végén Shakespeare VI. Henrik című drámájából készült, 18 órás előadásáért.

(tovább)
Nyolc új díszpolgára van Budapestnek
2015. június 20., 14:00

A kulturális, a tudományos és a sportélet nyolc kiemelkedő képviselőjét tüntették ki díszpolgári címmel a Fővárosi Közgyűlés pénteki ünnepi ülésén.

(tovább)
Schruff Milán
Schruff Milán duplázott Tatabányán
2015. június 15., 16:00

A Jászai Mari Színház évadzáró társulati ülésén a bérletes közönség szavazatai alapján átadták az évad legjobb színésznőjének, színészének és előadásának járó Közönségdíjakat. E mellet a legjobb férfi és női alakítást is díjazták.

(tovább)
Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll - Harsányi Attila
Újabb díjat kapott a Sex, Drugs, Gods & Rock’n’ Roll
2015. június 11., 18:00

Harsányi Attila nyerte a Legjobb „One Man Show” díját az Aradi Kamaraszínház ”Sex, Drugs, Gods & Rock’n’ Roll” című előadásában nyújtott alakításáért a Sepsiszentgyörgyön megrendezett 22. Nemzetközi Atelier Színházi Fesztiválon.

(tovább)
Berekméri Katalin Uniter-díjat kapott
2015. május 26., 14:30

Berekméri Katalin a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának tagja kapta az idén a Romániai Színházi Szövetség (Uniter) legjobb női mellékszereplőnek járó díját, Labancz Klára díszlettervező pedig életműdíjban részesült.

(tovább)
Modern+1 - Petite Mort - 	Jiří Kylián koreográfiája
Jirí Kylián kapta az idei Seregi-díjat
2015. május 24., 10:30

Jirí Kyliánnak, a világ táncművészete egyik nagy hatású alkotójának ítélték idén a Seregi-díjat. A cseh táncművész személyesen nem tudott jelen lenni az Erkel Színházban megrendezett díjátadón, de üzenetében köszönetet mondott az elismerésért.

(tovább)
Öt díj A Hétfejű Tündérnek
2015. május 18., 14:30

A kragujeváci Arany Szikra Fesztiválon öt díjjal ismerték el a Budapest Bábszínház Lázár Ervin meséjéből készült előadását.

(tovább)
Szacsvay László
Szacsvay László a Nemzet Színésze
2015. május 12., 17:10

Kedden délután közel egy órás tanácskozás után meghozták döntésüket a Nemzet Színészei: Kóti Árpád helyére Szacsvay Lászlót választották meg.

(tovább)