Twitter Facebook

Tervezői díjat kapott a Hoppá-hoppá!


2015. október 5., 18:00

Az ungvári Interlyalka nemzetközi bábfesztiválon a legjobb látványért járó díjat kapta a Hoppá-hoppá!, a Budapest Bábszínház előadása.

A Hoppá-hoppá! bemutatója a 2014/2015-ös évadban volt, a 3 éves kortól ajánlott előadás műfaja „bábjátékos civódás”. Franz Zauleck meséjének szereplői egy bumfordi, rendetlen ezermester vadmalac, Vadkan Dönci, valamint egy rendmániás cica, Cirmos Liza, akiknek együtt kell kihúzni a telet egy használaton kívüli kisbuszban az erdő közepén. A történetet Kuthy Ágnes vitte színpadra Hoffer Károly (bábok, jelmez) és Lénárt András (díszlet) tervezői közreműködésével.

Images_25641
Fotó: Éder Vera
Hoppá-hoppá! - Hannus Zoltán és Pallai Mara

Kuthy Ágnes rendező jól átgondolt, üresjáratok nélküli mozgáskoncepciót talált ki. Nem kereste különösebben a direkt, kiszólós-kinézős interakciót a gyerekekkel, cserébe lenyűgözte őket a pazar kivitelezéssel” – írtuk az előadásról 8 pontos kritikánkban.

Az ungvári Interlyalka nemzetközi bábfesztivált idén 15. alkalommal, október 1-4. között rendezték. A versenyprogramban tíz előadás vett részt Ukrajnából, Bulgáriából és Szlovákiából.

Címkék

0 hozzászólás