Twitter Facebook

Ahol a kortárs tánc, a balett és a néptánc találkozik


2015. szeptember 25., 15:00

A már csak nevében nemzetközi Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón szeptember 29-től október 4-ig, immár kilencedik alkalommal tekinthetnek bele az érdeklődők hazai táncművészetünk válogatott keresztmetszetébe.

A nyitóesten a Magyar Nemzeti Balett mutatkozik be a Kodály Központban. Fellépésük első részében az együttes klasszikus repertoárjából mutatnak be válogatást, majd – a budapesti premier után pár nappal – vidéki premierként Johan Inger: Walking Mad című koreográfiáját mutatják be.

Images_29141
Magyar Nemzeti Balett (fotó: Gács Tamás)

Szeptember 30-án – már a Pécsi Nemzeti Színházban – a Budapest Táncszínház Kislányom, Anne Frank című előadása lesz látható, amelyben Otto Frank szerepét Gálffi László alakítja.

Október 1-én a Bozsik Yvette Társulat mutatja be Antigoné című előadását, október 2-án pedig egy est keretén belül lesz látható a Pécsi Balett, a Győri Balett és a Szegedi Kortárs Balett egy-egy produkciója.

Október másodika a kortárs tánc napja lesz a találkozón. A kortárs maraton 3 felvonásban 3 órában elnevezésű esten elsőként a TranzDanz Deja vu című munkája, majd a Radiobalett A szerelem természete című koreográfiája kerül bemutatásra, végül a Feledi Project Psyché című darabja zárja az estét.

Images_27376
Fotó: Kővágó Nagy Imre
Deja vu - Fehér Laura, Tókos Attila, Gera Anita és Bora Gábor

Október 4-én a Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes egy-egy koreográfiájával fejeződik be a tánctalálkozó.

A zárónap délutánján 2 órától este 7 óráig a Vasarely (volt Búza) térre várják a szervezők a kicsiket és nagyokat a Tánc a Belvárosban című belvárosi nap ingyenes zenés-táncos programjaira.

Címkék

0 hozzászólás